Aktiv livsstil

Att hålla igång och vara aktiv under hela året är väldigt viktigt. Det är många som först börjar träna på våren och sommaren för att det är då man ska visa sig i badkläder men detta är helt fel uppfattning.

För att man ska må bra och vara frisk ska man träna året om hela tiden. Det gäller att ha varierande träning som både är rolig och jobbig men bra för dig och din kropp. Självklart påverkas utseendet mer possitivt om du har en kontinuerlig tränings-livsstil istället för om du bara tränar på vår- och sommarhalvåret.

Givetvis finns det andra faktorer som hör till om du vill påverka ditt utseende från insidan. Frisk luft, bra sömn, socialt umgänge, bra kost och ett trivsamt jobb är bara några av det faktorer som ska stämma, trots att dem alla kanske inte påverkar utseendet lika mycket allihop. Dessa grejer är väldigt lätta att kombinera då man till exempel kan träna utomhus, göra upp matchande kost- och träningsscheman, träna med sina vänner eller göra goda och nyttiga middagar ihop. Allt går att få ihop på sitt vis och precis allt är lika viktigt, sommar som vinter, höst som vår. För trots allt ska vi inte glömma att allt detta går faktiskt att utföra under hela året och tänk sedan hur bra ni skulle må när sommarhalvåret kommer och ni redan är igång med träningen och ser friska och fräscha ut. Genom att träna hela året kommer du alltid ligga steget före både dig själv och alla andra.

När du tränar är det dock även viktigt med vila och återhämtning för att man inte ska slita ut sig själv och sin kropp allt för mycket. Under dessa vilodagar kan man sysselsätta sig med någonting som inte tar lika mycket på krafterna, utan kanske sätter tankeverksamheten på prov istället. Exempel på sådana aktiviteter är att lösa korsord, spela en omgång kasinospel eller varför inte lägga pussel.