Kläder för årstiden

Att vi lever i ett land som under årets gång genomgår en stor förändring i form av väder och temperatur gör att vi även behöver ha kläder för alla dessa tider. Därför är det bra att ha många olika alternativ i sin garderob. Vad som passar för just dig vid de olika årstiderna bestämmer du självklart själv, men det finns även plagg som väldigt många starkt förknippar med olika tider på året.

När värmen smyger sig fram på våren och dagarna sakta börjar bli ljusare så kryper även de för många efterlängtade vårkläderna fram. Ett klassiskt plagg som återkommer nästan varje år vid denna tid är skinnjackan. Denna finns i en mängd olika modeller och går egentligen aldrig ur tiden, trots att butikerna från år till år byter ut både färgerna och modellerna.
Även vad vi sätter på fötterna är något som vi anpassar till vädret. I kombination med att gruset sopas bort från gatorna och att solen kikar fram så brukar även tygskorna att synas allt mer ute på gatorna. Det ikoniska märket Converse är ett självklart val enligt många, men det finns en mängd andra modeller utöver dessa. En ytterligare sak som man ser mer utav under våren är solglasögonen.

Under sommaren så är det många som passar på att klä sig i ljusa färger och tunna tyger. Eftersom vi har en så pass lång period med kallt väder i vårat land så ser många sommaren som en tid där man kan passa på att klä sig tunnare och istället låta solens strålar värma. Klänningar och kjolar kan för tjejer bäras utan att man fryser och de flesta killarna väljer shorts framför ett par jeans.

Efter en sommar med tunnare klädesplagg blir det till hösten dags att klä på sig på nytt och många gör det då i stora, mysiga plagg. Stickade tröjor, snygga stövlar och långa kappor är nyckelplagg för många, såväl kvinnor som män. Utöver att det ska vara snyggt, så är komforten viktig, speciellt när man ska ha så pass många plagg på sig. Även plaggens färger brukar förknippas med årstiden och under hösten är det samma färger som naturen tar som även ses på våra kläder.
Till vintern så är det en hel del plagg från hösten som hänger kvar och detta till stor del på grund av den sjunkande temperaturen. Under den kallare delen av året så är det dessutom mycket glitter och festliga plagg som syns. Kanske kan detta ha att göra med olika högtider såsom jul, men kanske också att man vill få en fin inledning på det nya året även i klädesväg.